Historie

Provaas Schimmert is van een landbouwbedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd grondverzetbedrijf, dat tevens ruime ervaring heeft opgedaan in de wegenbouw.

Gilbert Provaas leerde het machinistenwerk op een kraan bij een wegenbouwbedrijf. In 2003 begon hij als ZZP’er voor zichzelf als kraanmachinist en vrachtwagenchauffeur. Provaas senior had in die tijd op de boerderij al een grondkar en met de AZ 6 erbij kwam van het een het ander. Maatschap Provaas heeft het machinepark in de loop der jaren uitgebreid met enkele tractoren, grondkarren en twee rupskranen. Een van 6 en een van 8 ton.

Dat Provaas zich nog duidelijker wilde profileren werd duidelijk bij de invoering van het nieuwe logo, waaraan tevens de slogan ‘sterk in groen en grondwerk’ werd toegevoegd. Zoals de slogan al aangeeft, bevinden de bedrijfsactiviteiten zich voornamelijk in de cultuurtechnische- en grondverzetsector. Werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van landschap voor o.a. waterschappen en in de wegenbouw. Onlangs heeft Provaas nog voor een stukje meegewerkt aan de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Een van de machines werd met een kraan in de bouwput gehesen om op het diepste punt aan een pompkelder te werken, ruim 22 meter onder het maaiveld.

Wij nemen u alle zorg uit handen, bij grote èn kleine grondverzetprojecten.

Bekijk hier welke diensten wij voor u kunnen verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *